Астероид с размерите на Айфеловата кула се движи към Земята. Диаметърът

...
Астероид с размерите на Айфеловата кула се движи към Земята. Диаметърът
Коментари Харесай

Астероид с размерите на Айфеловата кула се движи към Земята

 Астероид с размерите на Айфеловата кула се движи към Земята. Диаметърът му е 330 метра, което надвишава с 90% множеството други метеорити. Учените го дефинират като " евентуално рисков ", само че успокояват, че вероятността за директен конфликт с нашата планета е дребна. Очаква се метеоритът да премине около нас на задоволително безвредно разстояние. 

Астероидът е получил името Нерей – " Старецът на морето “, както е прочут в гръцката митология. Небесното тяло с размери съвсем три пъти по-големи от футболно игрище, се класифицира като " евентуално рисково ", оповестява изданието Dally Record, базирайки се на НАСА.

Обектът ще прелети около Земята на 11 декември. Удар с подобен метеорит ще бъде унищожителен, само че съгласно НАСА Нерей няма да се приближи на по-малко от 3,9 млн. километра от нашата планета. Това разстояние е 10 пъти по-голямо от дистанцията сред Земята и Луната. В околните десетилетия метеоритът ще се върне към Земята още 12 пъти, само че най-близо ще се озове на 14 февруари 2060 година, когато галактическият обект ще прелети на към 1,2 млн. километра.

След броени дни, на 20 ноември, различен метеорит – 2016 JG12 – ще прелети около Земята. Той ще премине на разстояние 5,5 млн. километра от нашата планета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР